ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΑΤΑΥΛΑ

 Φίλες και φίλοι,Αν δεν στηρίξεις το ένα σου πόδι έξω απ΄ τη Γη ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να σταθείς επάνω της, έγραψε ο μεγάλος Οδυσσέας Ελύτης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ λειτουργεί 115 χρόνια εκ των οποίων μόλις τα τελευταία 41, εδρεύει στην Αθήνα και τα υπόλοιπα στην Κωνσταντινούπολη όπου γεννήθηκε.
Ο Α.Ο. Ταταύλα ιδρύθηκε στη Πόλη το 1896 και αλλάζοντας τη σειρά των ίδιων αυτών αριθμών, διωγμένος πια, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1968.
Η νέα αρχή έγινε λοιπόν πριν 41 χρόνια, σε καιρούς δίσεκτους. Όνειρα, κέφι, μεράκι, πείσμα, διαρκής διάθεση να πιάσουν γερά οι ρίζες στο νέο χώμα, ατέλειωτη επιθυμία να νικηθεί η λησμονιά και μια έντονη πινελιά νοσταλγίας, ήταν τα υλικά. Αποδείχθηκαν αθάνατα. Τα ίδια ακριβώς χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα και είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα της «μυστικής» συνταγής που κουβαλάμε  και μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά.
Οι μνήμες είναι καθαρές, είναι παρούσες, κι όσοι για πάντα «έφυγαν», μαζί μας είναι και αυτοί, τους κουβαλάμε μέσα μας, τρέχουν στις φλέβες μας.
Έγινε έργο όλα αυτά τα χρόνια, δούλεψαν πολλοί άξιοι άνθρωποι. Έγιναν και λάθη. Υπήρξαν ώρες δύσκολες και σκοτεινές. Οι  γυναίκες και οι άντρες μας όμως, με όραμα και αγάπη για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό,  την ιστορική κληρονομιά, δεν λύγισαν και πάντα σταθεροί συνέχισαν με πίστη και αισιοδοξία, γιατί  τα καλύτερα έρχονται, είναι μπροστά, στο μέλλον.  Πάντα έτσι πρέπει νάναι, κάθε προσπάθεια του σήμερα να επαγγέλλεται μια νίκη του αύριο και η νίκη του  αύριο να φέρνει θρίαμβο μεθαύριο.
Με αιχμή του δόρατος το ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ έχουμε κάνει εδώ και λίγο καιρό ένα νέο ξεκίνημα πιο φιλόδοξο και πιο δυναμικό. Είμαστε σίγουροι ότι και σ’ αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε αρωγούς όπως πάντα όλους τους Κωνσταντινουπολίτες αλλά και όλους όσους συμμερίζονται τις ίδιες αρχές για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Το site του Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ επανακατασκευάστηκε για να βοηθήσει όλους εσάς για να κατανοήσετε το τι σημαίνει Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ, να γνωρίσετε τη μεγάλη ιστορία του, να μπορέσετε να παρακολουθήσετε τις δραστηριότητές του και τέλος να επικοινωνήσετε μαζί του (μαζί μας) για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολήσει.
Σήμερα ο Σύλλογος διαθέτει αγωνιστικά τμήματα:

  1. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης
  2. Αντισφαίρισης
  3. Ποδοσφαίρου
  4. Καλαθοσφαίρισης
  5. Αγωνιστικού Μπριτζ

Ο Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ έχει αναδείξει στη πολύχρονη ιστορία του Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές Ελλάδας και γενικά μεγάλες μορφές του Ελληνικού αθλητισμού.
Όλα τα πιο πάνω θα τα βρείτε στη σελίδα μας που πιστεύουμε ότι θα τη βρείτε ενδιαφέρουσα από άποψη ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών, ενημερωτική για την καθημερινή δράση των τμημάτων μας αλλά και εύκολη στην επικοινωνία μαζί μας.
Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τιδήποτε έχετε να μας υποδείξετε.

Δημήτριος Αράπογλου
Πρόεδρος Δ.Σ.

 

413total visits,1visits today